page_active

Anticonceptie

Aan het eind van het kraambed bespreken we ook altijd de anticonceptie en je krijgt een folder met meer informatie. Zo kun je een weloverwogen keuze maken. Klik hier voor meer informatie over de verschillende anticonceptiemethoden.

Gaat je voorkeur uit naar een spiraaltje dan kan je hiervoor terecht bij onze praktijk. Meryl Koetsier en Sanne Betlem hebben zich gespecialiseerd in het plaatsen van spiraaltjes.

Spiraaltje

Bij gezonde vrouwen met een ongecompliceerde medische voorgeschiedenis kunnen wij een recept voor het hormoonvrije spiraaltje (T-Safe) of het hormoonhoudende spiraaltje (Mirena) voorschrijven. Een spiraaltje kan geplaatst worden door  de huisarts en de gynaecoloog. Maar ook bij ons in de verloskundigenpraktijk kunnen je dit spiraaltje laten plaatsen  Naar deze afspraak, die ongeveer dertig minuten duurt, neem je zelf het spiraaltje mee. We beginnen met een inwendig onderzoek om de ligging en grootte van je baarmoeder te controleren. Vervolgens plaatsen we het spiraaltje, wat slechts enkele minuten duurt. De plaatsing kan gevoelig zijn, dus adviseren wij je ongeveer een uur van te voren twee paracetamol 500mg of één ibuprofen 200mg in te nemen.

Wanneer?
Een spiraaltje kan vanaf acht weken na de bevalling worden geplaatst. Geef je nog borstvoeding of heb je een keizersnede gehad, dan is het beter te wachten met plaatsing tot tien tot twaalf weken na de bevalling.

Kosten plaatsing 2020

De kosten van het plaatsen van een spiraaltje worden (nog) niet standaard vergoed door iedere zorgverzekeraar. Wanneer je aanvullend verzekerd bent kunnen wij de kosten declareren bij je verzekeraar. Heb je een basisverzekering ontvangt van ons een factuur, die je kunt direct kan betalen middels pinnen.

Deze prijzen zijn exclusief het spiraaltje. Voor actuele prijzen informeer bij je plaatselijke apotheek.

Plaatsing spiraaltje €  64,66 (mogelijk vergoed)
Poging tot plaatsen spiraaltje €  25,00 (niet vergoed)
Spiraaltje verwijderen €  25,00 (niet vergoed)
Eventueel een echo controle 6 weken na de plaatsing € 25,00 (niet vergoed)

Wij zijn genoodzaakt € 25,00 in rekening te brengen voor afspraken die korter dan 24 uur van te voren afgezegd worden of voor afspraken die niet worden nagekomen.

Afspraak maken

Voor een afspraak kun je een mail sturen naar spiralenverloskundigen@gmail.com of onze assistentes bellen op: 0182-580799.