page_active

Waar bevallen?

Thuis of in het ziekenhuis

Als er geen medische indicatie is, kun je zelf beslissen of je thuis of poliklinisch in het ziekenhuis wilt bevallen. Je verloskundige vertelt je graag meer over waar bevallen. Wij adviseren je om te bevallen op de plek waar jij je het meest op je gemak voelt.

Thuisbevalling

Zolang alles medisch in orde is, mag je thuis bevallen. Voor een thuisbevalling is het belangrijk dat er verwarming en goede verlichting is op de etage waar je wilt bevallen. Beval op een plek in huis waar vandaan vervoer naar het ziekenhuis goed mogelijk is.

Poliklinische bevalling in het Groene Hart Ziekenhuis

In het Vrouw Kind Centrum in het GHZ, werken de specialismen Kindergeneeskunde, Gynaecologie en Verloskunde nauw samen om hoogkwalitatieve zorg te geven aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeborenen, kinderen én hun ouders. Samenzijn van geliefden en gezinsgerichte zorg staat hierbij centraal en dus wordt er gewerkt met GezinSuites.

Het GHZ beschikt over sfeervolle GezinSuites, voorzien van eigen sanitair. Je bevalt hier onder begeleiding van je eigen verloskundige of, bij een medische indicatie, een verloskundige van het ziekenhuis, een arts-assisistent of een gynaecoloog.

Bekijk hier alle praktische informatie over bevallen in het GHZ.