page_active

Aanmelding en intake

Je bent zwanger! Wat nu?

Zodra je bent bijgekomen van het bijzondere nieuws kun je ons bellen om een afspraak te maken. Aanmelding kan vanaf de zesde week van je zwangerschap. De intake vindt plaats rond de achtste of negende week van je zwangerschap.

Wat gaan we doen tijdens de intake?

De eerste controle duurt ongeveer een uur. Je krijgt informatie over hoe we werken en wat je van ons kunt verwachten. We vragen naar je medische voorgeschiedenis, geven waar nodig adviezen en er is uiteraard ruimte voor het beantwoorden van jouw vragen. Ook krijg je een formulier mee om bloed te laten prikken in het ziekenhuis. Je bloed wordt daar onderzocht op infectieziekten, bloedgroep, rhesusfactor en antistoffen tegen bloedgroepen, ijzer, suiker en vitamine D.

We luisteren over het algemeen nog niet naar het hartje omdat het kindje zich nog achter het schaambotje bevindt, waardoor het met de doptone nog niet te bereiken is. Ook vindt er geen echo-onderzoek plaats. Mocht je toch behoefte hebben aan een echo, dan kun je op eigen kosten een echoafspraak maken bij Inzwang.

Tips voor een eerste afspraak

Neem je identiteitsbewijs en verzekeringspasje mee.
Bij verhindering graag de afspraak 24 uur van tevoren afzeggen. Indien dit niet gebeurt, zijn wij genoodzaakt het consult in rekening te brengen.
Bekijk de bespreeklijst alvast, zodat je weet wat we gaan bespreken.