page_active

Waarneemsters

Teams Antje, Caatje en Neeltje

Waarnemingen vinden plaats wanneer een vast teamlid door vakantie, ziekte of zwangerschap niet kan werken, zij zal dan vervangen worden door één van onze waarneemsters.

 

Waarneemsters stellen zich voor:

Gerallien de Groot, waarneemster bij Caatje

Graag wil ik mij voorstellen. Mijn naam is Gerallien de Groot.
In 1995 ben ik afgestudeerd als verloskundige en daarna direct gestart met werken in Gouda. Sinds de komst van onze 4 kinderen ben ik gaan waarnemen wat prettig is omdat ik zo thuis en werk goed kan combineren. Het waarnemen heb ik in meerdere praktijken in de regio gedaan maar het werken in Gouda is inmiddels al zo lang dat het wel een beetje mijn thuishonk is.
Het is heerlijk om als verloskundige te werken en ik doe het dan ook met veel plezier. Net als de andere collega’s volg ik trainingen en nascholingen. Het waarnemen doe ik zonodig in de praktijken Caatje, Neeltje en Antje.
Zwanger zijn en bevallen blijft een fascinerend natuurlijk proces waarbij het mooi is om ouders professioneel te begeleiden door hen rust en vertrouwen te geven. Misschien komen we elkaar tegen en mag ik daar aan meewerken!

Gerallien de Groot- van der Wolf

 

Marije de Vos, waarneemster bij Antje

Beste zwangere dames en partners,

Ik ben Marije de Vos, en graag wil ik me voorstellen als waarneemster bij praktijk Antje.

Sinds december ben ik met veel plezier werkzaam bij Antje en misschien komen wij elkaar de komende tijd ook tegen. Als klein meisje had ik al een grote fascinatie voor de verloskunde, en nu mag ik hier mijn dagelijks werk van maken!

Het zwangerschapsproces en de geboorte van nieuw leven zijn elke keer weer prachtig om te zien en begeleiden. Graag help en ondersteun ik jullie met kennis en vertrouwen op de spannende en mooie reis naar ouders worden.

Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten,
Marije

 

Marieke Eenink, waarneemster bij Neeltje

Ik ben Marieke Eenink en neem de komende maanden waar in het team van Neeltje.

In de afgelopen jaren heb ik voor verschillende praktijken gewerkt in het gebied rondom Den Haag en Gouda.

De geboorte van mijn dochter 28 jaar geleden deed de verloskundige in mij ontwaken. Het roer ging om en na de benodigde opleiding ben ik met veel plezier aan het werk gegaan. Het krijgen van een kind en de zwangere en haar partner het ouderschap in zien groeien zal nooit een vanzelfsprekende gebeurtenis zijn. Daarbij een bescheiden rol te mogen hebben, geeft mij levensenergie.

Het is mijn streven om de persoonlijke begeleiding af te stemmen op het unieke van ieder mens waarin vertrouwen, openheid en rust de basis zijn.

Zo hoop ik dat we met elkaar een mooie herinnering kunnen maken van jullie zwangerschap, bevalling en de kraamtijd.

Hiernaast word ik blij van reizen, muziek, de natuur en sporten als skiën, tennis en bewegen. Tot ziens op het spreekuur, bij de bevalling en/of in de kraamtijd.

Kirsten Straathof, waarneemster bij Caatje

Ik ben Kirsten Straathof en aankomende tijd kunnen jullie mij tegenkomen bij team Caatje!

Telkens weer blijf ik verwonderd van het krachtige natuurlijke proces van het vrouwelijk lichaam.  Met veel enthousiasme in het verloskundige vak hoop ik te kunnen bijdragen aan een goede ervaring van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Ik streef naar het creëren van een veilige en vertrouwde sfeer, waar jullie wensen centraal staan en waar jullie vertrouwen krijgen in het hele proces van zwangerschap en geboorte. Naast mijn werk volg ik een master aan de UvA , dit geeft mij wetenschappelijke verdieping in mijn vak als verloskundige.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Kirsten

 

Nicole van Melsen, waarneemster bij Neeltje

Als klein meisje schreef ik al in vriendenboekjes dat ik later verloskundige wilde worden. In 2007, na 4 jaar hard studeren in Limburg, mocht ik mijzelf eindelijk verloskundige noemen.

Na een korte waarneming in de plaats waar ik opgegroeid ben, heb ik een jaar in een ziekenhuis in Ierland gewerkt. Er volgde een aantal waarnemingen op verschillende plekken in het land, waarna ik van 2010 t/m 2018 in een leuke groepspraktijk in Zwolle heb gewerkt. Voor de liefde ben ik eind 2018 naar Alphen a/d Rijn verhuisd. Na waarnemingen in Alphen a/d Rijn vind ik het super dat ik deze zomer het team van Neeltje mag komen ondersteunen, nu Eline met zwangerschapsverlof is.
Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en mijn bijdrage te leveren aan de verloskunde. Zo heb ik in 2013 de Master of Science Verloskunde afgerond en heb ik 3,5 jaar bij onze beroepsvereniging de KNOV gewerkt.
Verder heb ik al heel wat reizen van mijn bucketlist af mogen strepen. Voor de pandemie ben ik nog een maand in Afrika geweest om daar te helpen in een lokale kliniek. Wat elke vrouw verdient de beste zorg tijdens haar zwangerschap, bevalling en kraambed.. niet alleen in Nederland, maar elke vrouw wereldwijd!
Tot ziens tijdens het spreekuur, de bevalling of in het kraambed.