Waar bevallen?

Terug naar pagina Bevalling

Bijna alle bevallingen vinden plaats in de periode van 3 weken voor tot 2 weken na de uitgerekende datum, dus tussen zwangerschapsweek 37 en 42. Binnen deze periode kun je onder leiding van de verloskundige naar eigen keuze thuis of poliklinisch in het Groene Hart ziekenhuis bevallen. Zelfs tijdens de bevalling kun je nog beslissen waar je wilt bevallen. Wij adviseren je om te bevallen op de plek waar jij je het meest op je gemakt voelt. Tijdens de zwangerschap is er de ruimte om je keuze omtrent de plaats van je bevalling te bespreken. Doen zich tijdens de bevalling complicaties voor, dan zorgen wij voor een goede overdracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Wanneer wij de zorg voor je overdragen aan de gynaecoloog betekent dit dat zij je verder zullen begeleiden.


Thuisbevalling
Zolang alles medisch in orde is, mag je thuis bevallen. Het is belangrijk dat er bij het bed voldoende ruimte is voor onze spullen. Tijdens de bevalling kun je het beste aan de linkerzijde van het bed gaan liggen (gezien vanaf het voeteneinde) zodat de verloskundige links van het bed kan staan om je te helpen. Voor een thuisbevalling is het belangrijk dat er verwarming en goede verlichting is op de etage waar je wilt bevallen. Beval op een plek in huis waar vandaan vervoer naar het ziekenhuis goed mogelijk is.

Poliklinische bevalling in het Groene Hart Ziekenhuis, bleulandlocatie
In het vrouw-kind centrum in het GHZ, Bleulandlocatie werken de specialismen Kindergeneeskunde, Gynaecologie en Verloskunde nauw samen om hoogkwalitatieve zorg te geven aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeborenen, kinderen én hun ouders. Samenzijn van geliefden en gezinsgerichte zorg staat hierbij centraal en dus wordt er gewerkt met GezinSuites. Tijdens het zorgproces is de hulpverlener in deze GezinSuite ‘te gast’ bij de patiënt.
Het GHZ beschikt over maar liefst 22 sfeervolle GezinSuites, voorzien van eigen sanitair. 

Uniek concept
Gynaecoloog Eric Hallensleben benadrukt het bijzondere karakter van het concept.
“In de GezinSuites bieden we, indien nodig, zorg aan zowel de vrouw als het kind. Voordeel hiervan is dat de patiënt van binnenkomst tot vertrek op één kamer kan blijven en dat men een beperkt aantal gezichten aan het bed ziet. Zelfs als het kind in de couveuse moet, worden moeder en kind niet gescheiden. Dit concept geeft rust voor de baby en de ouders. Het is uniek is in Nederland!” 

Samenwerking In Zwang
Dankzij de samenwerking met In Zwang, bevallen vrouwen in het GHZ nu al onder begeleiding van de eigen verloskundige of, bij een medische indicatie, de verloskundige van het ziekenhuis of gynaecoloog.
“Door deze bijzondere samenwerking tussen de eerste en tweede lijn is medische zorg dichtbij en is er indien nodig een snelle overdracht. Met de GezinSuites krijgt de gezinsgerichte zorg verder vorm”
zie ook
www.inzwang.nl

Keurmerken Vrouw-Kindzorg
Het GHZ heeft in aanloop naar de opening van de GezinSuites al veel aandacht besteed aan goede Vrouw-Kind zorg. Zo bezit het ziekenhuis onder andere de Freya Pluim voor vruchtbaarheidszorg en drie Smiley’s voor goede zorg aan kind en ouders. Daarnaast is men in het bezit van het unieke regionale borstvoedingscertificaat. 

praktische informatie

Parkeren
Overdag (6:45 – 21:00) gebruik je de hoofdingang. In het weekend en op feestdagen kun je de hoofdingang gebruiken van 13:00 tot 21:00.
Als de hoofdingang gesloten is, kun je aanbellen bij de deur links van de grote draaideur. Je wordt dan binnengelaten door personeel van het Vrouw-Kind-centrum.

De toerit vanaf de Bleulandweg leidt je naar de hoofdingang, P1 en P2. De eerste slagboom geeft toegang tot ca 60 parkeerplaatsen tegenover de hoofdingang (P1) en tot parkeergarage P2. Via de andere slagboom rijd je langs de hoofdingang en de haal- en brengzone om iemand af te zetten of op te halen. Je kunt hier maximaal twintig minuten parkeren.

In het ziekenhuis
De Gezin Suites bevinden zich op de vierde etage, afdeling CD (volg de bordjes)
Voor de poli gynaecologie en verloskunde, volg route 32
Neem 2€ mee voor het geval je een rolstoel wilt gebruiken


logovpg.jpg

ANTJE
T 0182 527251
M 06 51372250


CAATJE
T 0182 550773
M 06 22351585


NEELTJE
T 0182 513594
M 06 22858585

ADRES
Ronsseweg 3b
2803 ZA Gouda


PARKEREN
Onze praktijk bevindt zich in het parkeergebied voor dagkaart en vergunninghouders.parkeerbord.jpg
Op de plattegrond is te zien waar je gratis kunt parkeren als je onze praktijk bezoekt.
plattegrond

TELEFONISCH SPREEKUUR
ma  t/m do: 8.30 - 12.30
ma: 18.00 - 21.00
Antje: 0182 527251
Caatje: 0182 550773
Neeltje: 0182 513594

HET GROENE HART ZIEKENHUIS
bel je als je ons op het vaste
en mobiele nummer niet kunt
bereiken. T 0182 505050

EMAIL
mail@verloskundigenpraktijkgouda.nl
let op: het duurt soms enkele dagen voor je email wordt beantwoord. Gebruik dit email-adres dus alleen voor niet dringende zaken
Voor medische of zorginhoudelijke vragen graag bellen naar het vaste nummer en bij spoed naar het mobiele nummer.