ZwangerFit bij Fysiotherapeutisch Centrum Boelekade

Terug naar pagina Cursussen

ZwangerFit is een product van de fysiotherapeut die werkzaam is in de gezondheidszorg rondom de zwangerschap, de bevalling en de periode erna.
Het aanbieden van ZwangerFit training is voorbehouden aan fysiotherapeuten die de geregistreerde ZwangerFit opleiding hebben gevolgd.
In deze opzet van zwangerschapsbegeleiding zijn de laatste inzichten over zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en de kennis van het functioneren van de bekkenbodemspieren gebundeld.

Doel
Veel vrouwen stoppen met sporten als ze zwanger zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat sporten tijdens de zwangerschap juist een positieve bijdrage kan leveren aan je energieniveau en een goede nachtrust. Het doel van ZwangerFit is behoud/verbetering van conditie en kracht tijdens de zwangerschap en daarna.
De training is afgestemd op ieders individuele mogelijkheden. Er wordt veel aandacht besteed aan het stabiliseren van lage rug en bekken en aan het trainen van de bekkenbodemspieren. De cursus heeft een preventief karakter, fit zijn én blijven!

Voor wie is ZwangerFit?
ZwangerFit is bedoeld voor de actieve zwangere en net bevallen vrouw. Onderzoek wijst uit dat vroeg starten met de training een positief effect heeft op je zwangerschap en de bevalling. Je kunt al deelnemen vanaf de 16ᵉ week in je zwangerschap tot zo kort mogelijk voor de bevalling. 
Vanaf zes weken na de bevalling kan er alweer getraind worden, dit tot 9 maanden na de bevalling. Instroom is op elk moment mogelijk.

De training
In de ZwangerFit training zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie om tijdens je zwangerschap zo fit mogelijk te blijven. Er wordt aandacht besteed aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, bekkenbodemoefeningen en tiltechnieken. Verder worden specifieke oefeningen aangeleerd ter voorbereiding op de bevalling. Tijdens de training zal er gebruik worden gemaakt van fitnessapparatuur en diverse materialen.
Daarnaast worden enkele theorielessen verzorgd. Tijdens deze lessen wordt ingegaan op de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.
De training zal na de bevalling intensiever zijn en meer gericht op herstel van conditie, kracht en stabiliteit zodat je daarna je eigen sport weer op kunt pakken.

ZwangerFit zal altijd beginnen met een individuele intake waarbij jouw persoonlijke wensen en verwachtingen besproken zullen worden. Er is aandacht voor eventuele lichamelijke klachten. Kortom: actief trainen in een gezellige omgeving onder professionele begeleiding.

Praktische informatie
Een training duurt een uur en bestaat uit maximaal 8 deelneemsters, waardoor er veel persoonlijke begeleiding mogelijk is.
Tijdens de zwangerschap:
Vanaf ongeveer 16 weken zwangerschap tot zo kort mogelijk voor de bevalling.
Na de bevalling:
Vanaf 6 weken tot 9 maanden na de bevalling. Instroom is op elk moment mogelijk.

Voor lestijden en tarieven zie onze website www.fysioboelekade.nl.

Voor aanmelding en vragen over ZwangerFit, verantwoord sporten tijdens jouw zwangerschap en na jouw bevalling onder fysiotherapeutische begeleiding, kun je contact opnemen met:
Anneke de Vries-Bruijstens (bekkenfysiotherapeut en ZwangerFit docent) en Els Heerschap (fysiotherapeut en ZwangerFit docent)

Fysiotherapeutisch Centrum Boelekade
Boelekade 139
2806 AG Gouda
Tel. 0182 52 55 72
www.fysioboelekade.nl
info@fysioboelekade.nl
logovpg.jpg

ANTJE
T 0182 527251
M 06 51372250


CAATJE
T 0182 550773
M 06 22351585


NEELTJE
T 0182 513594
M 06 22858585

ADRES
Ronsseweg 3b
2803 ZA Gouda


PARKEREN
Onze praktijk bevindt zich in het parkeergebied voor dagkaart en vergunninghouders.parkeerbord.jpg
Op de plattegrond is te zien waar je gratis kunt parkeren als je onze praktijk bezoekt.
plattegrond

TELEFONISCH SPREEKUUR
ma  t/m do: 8.30 - 12.30
ma: 18.00 - 21.00
Antje: 0182 527251
Caatje: 0182 550773
Neeltje: 0182 513594

HET GROENE HART ZIEKENHUIS
bel je als je ons op het vaste
en mobiele nummer niet kunt
bereiken. T 0182 505050

EMAIL
mail@verloskundigenpraktijkgouda.nl
let op: het duurt soms enkele dagen voor je email wordt beantwoord. Gebruik dit email-adres dus alleen voor niet dringende zaken
Voor medische of zorginhoudelijke vragen graag bellen naar het vaste nummer en bij spoed naar het mobiele nummer.