Mindfulmoves yoga

Terug naar pagina Cursussen

De hypnobirthing dagcursus

voor stellen die zich samen willen voorbereiden op een liefdevolle, ontspannen bevalling.

Fijn om je samen voor te bereiden op de komende bevalling. Voor alle belangrijke zaken in je leven bereid je je voor. Waarom zou je dat níet doen bij de geboorte van jullie kindje?  Een relaxte dag vol leerzame oefeningen zodat jullie met een positieve mindset, vol vertrouwen uitzien naar een mooie en positieve ervaring: de geboorte van jullie kind.

Deze praktische hypnobirthing cursus zit vol met mentale voorbereidingstechnieken. Laat je twijfels of zorgen gaan en gebruik de ‘mind-tools’ om je sterk, zeker en positief te voelen.

Leer ook hoe je de pijn kan verminderen…..

Leer heerlijk ontspannen tijdens onze hypnobirthing cursus welke wordt ondersteund o.a. met lesvideo’s, ontspanningsoefeningen en het cursusboek.

Na de cursusdag maak je zelf ook tijd voor de fijne oefeningen. Je bepaal zelf wanneer, waar en hoe vaak.

Wat kan hypnobirthing voor jullie betekenen in voorbereiding op de geboorte van jullie baby?

Hypnobirthing is alles behalve “hocus pocus”. Het is een soort snelweg naar echt diep ontspannen. Je bent er helemaal bij,  met focus naar binnen gericht en alles buiten je ‘bestaat  even niet meer’. Een optimale voorbereiding om krachtig en sterk te zijn tijdens de bevalling, met vertrouwen in je lichaam.

De hypnobirthing cursus
Deze dagcursus werkt met voorbereidingstechnieken, concentratie, ontspanning, adem en visualisatie.

1.      Hypnobirthing  betekent  je op een ontspannen manier op en tijdens de geboorte concentreren. Toekomstige ouders leren  in één dag alles over  focus, ontspannen en loslaten tijdens de bevalling. Door herhaling leer je de technieken te oefenen en angsten, twijfels of zorgen los te laten.
2.      Jullie leren door een reeks van tips en technieken die worden uitgelegd jullie voor te bereiden op een bevalling waar jij je goed voelt, de weeën de baas bent en naar je lichaam en je intuïtie luistert.
3.      Vaders (in spé) worden bij alles betrokken.  Ze krijgen handvatten aangereikt om hun vrouw zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens de bevalling. Ook zij leren de oefeningen die stressverlagend werken zodat ze ook zelf over de ‘tools’ beschikken om in stresssituaties het hoofd koel te houden.
 
Dit is een cursus van 1 dag
·        Tussen  week 25 en 35 van de zwangerschap is een mooi moment hiervoor.
·        Je doet de cursus samen met je partner: jullie doen het echt samen, in verbinding met je ongeboren kindje.
·        Kosten van een cursus € 259 inclusief cursusmaterialen. (de cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of voor een deel vergoed. 
 
Wanneer?
Elke maand is er, afwisselend in Gouda en Waddinxveen, een cursusdag.
En voor stellen die een privé cursus of afspraak willen zijn er mogelijkheden, ook in de regio.

Waar?
Gouda – In de ruimte van Mindful Moves in het monumentale pand ‘de Burgemeester’ in Gouda, nabij het centrum. Krugerlaan 20A. Vrij parkeren op het plein of in de straat.

Waddinxveen – In de groepsruimte van Promessa verloskundigenpraktijk Jan Dorrekenskade Oost 20

Docent
Ineke van Os. Gecertificeerd Trainer Mindfulness en Yoga, specialisaties o.a. prenatale en postnatale yoga, baby yoga.  Hypnobirthing docent. Babymassage. Erkend natuurgeneeskundig therapeut.
www.mindfulmoves.nl

Stralend zwanger zijn en ontspannen bevallen!


Meld je aan voor een gratis proefles bij Mindful Moves!

Mindfulness, Yoga  en ontspanningscursussen zijn populair als zwangerschapscursus. Deze 'stralend zwanger en ontspannen bevallen' lessen focussen op alle drie en geven een complete voorbereiding op de bevalling. Ze helpen je bij het creëren van een ontspannen, gezonde, evenwichtige zwangerschap en bevalling.

Yoga ervaring of niet… tijdens alle fases van je zwangerschap (tussen 14 en 40 weken) kun je instappen in het yoga zwangerschapspad dat doorloopt tot de geboorte. Yoga die zich níet aanpast aan je zwangerschap, maar yoga die specifiek en passend is voor een gezonde, evenwichtige zwangerschap en ontspannen bevalling! Als hatha yoga docent heb ik me gespecialiseerd en ben opgeleid door Francoise Freedman van het Birthlight instituut.

Een harmonieuze zwangerschap is belangrijk  voor jou én je baby. Yogalessen bij zwangerschap geven een complete voorbereiding op de bevalling. Onstpannen bewegen we door de oefeningen heen. Zo ontstaat vanzelf
•    Een diepere ademhaling; die
o    de stofwisseling bevordert van zowel je kindje als van jou.
o    voor diepe ontspanning zorgt voor jou en je kindje.
o    helpt bij de geboorte van je kindje.
•    Flexibiliteit in je gewrichten en bindweefsel; waardoor je je soepel, los en lenig voelt ondanks je toegenomen gewicht.
•    Versterking van de spieren die de rug en bekkenbodem in de juiste houding brengen/houden en je nek en schouders ontspannen.
•    Op het lichaam, de spieren en bloedsomloop een gunstig effect hebben.
•    Klachten voorkomt of helpt bestrijden.
•    Meewerkt aan sneller herstel na de bevalling.

Elke les eindigt met een diepe ontspanningsoefening zodat je relaxed thuiskomt.

Samen met je partner: Er is elke twee maanden één partnerles waar je samen met je partner kunt komen (of iemand die bij de bevalling aanwezig is. Fijn voor je partner te weten hoe hij je praktisch en emotioneel kan ondersteunen tijdens de bevalling.

Wanneer?

Gouda:  dinsdagavond 18.45 - 19.45uur en woensdagavond 18.00-19.00uur
Waddinxveen: maandagavond 19.00-20.00, donderdagavond 19.15 - 20.15 en zaterdag 10.00-11.00uur
Je kunt gratis een proefles volgen!
www.mindfulmoves.nl

Na de bevalling: mam&baby yoga en babymassage

Voor jezelf. Je kunt al snel na de geboorte beginnen. Na de geboorte zijn er prettige en eenvoudige basisoefeningen om je bekkenbodem- rug- en buikspieren in een nieuwe balans te brengen na de zwangerschap en bevalling. Oefeningen waar je -uiteraard aangepast aan jouw omstandigheden- al snel mee kunt beginnen zodat je je lichaam zo snel mogelijk weer in conditie brengt.

De baby. Kinderen -hoe jong ook- zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. Yoga ondersteunt je baby in een gezonde ontwikkeling. Oefeningen waar de kleintjes van genieten! Thuis kun je met elkaar oefenen. De kleintjes vinden herhaling heerlijk.
Kortom, een uurtje vol pret met als resultaat een heerlijk ontspannen kind én ouder.

Je krijgt handvatten aangereikt om als mindful ouder te genieten van het ouderschap en van elkaar! Met baby yoga reik je jezelf en je kind de handvatten aan om lekker samen te ontspannen en te ervaren hoe ‘helend’ dit is voor jullie band. Je hoeft zelf geen ervaring te hebben met yoga!

Ik ben gecertificeerd Mindfulness en yoga docent. Specifiek opgeleid als docent 'prenatale en postnatale yoga en baby yoga' door het  Birthlight instituut en verheug me om jou en je baby (maar natuurlijk zijn ook je partner, groot- of gastouder welkom) te verwelkomen in de baby yoga.
Leeftijd vanaf ong. 4weken

Wanneer?
Waddinxveen: dinsdagochtend 10.30uur voor data  zie website.

Lokaties:
Gouda:  In het oude schoolgebouw GSG Leo Vroman. De locatie van dit fantastisch monumentale pand bevindt zich op Burgemeester Martenssingel 15 te Gouda. De ingang is echter op de Krugerlaan 20. Gemakkelijk bereikbaar met auto en fiets + gratis parkeren (lift aanwezig).

Waddinxveen: Jan Dorrekenskade Oost 20A in de verloskundigenpraktijk van Promessa.

www.mindfulmoves.nl
docent: Ineke van Os
logovpg.jpg

ANTJE
T 0182 527251
M 06 51372250


CAATJE
T 0182 550773
M 06 22351585


NEELTJE
T 0182 513594
M 06 22858585

ADRES
Ronsseweg 3b
2803 ZA Gouda


PARKEREN
Onze praktijk bevindt zich in het parkeergebied voor dagkaart en vergunninghouders.parkeerbord.jpg
Op de plattegrond is te zien waar je gratis kunt parkeren als je onze praktijk bezoekt.
plattegrond

TELEFONISCH SPREEKUUR
ma  t/m do: 8.30 - 12.30
ma: 18.00 - 21.00
Antje: 0182 527251
Caatje: 0182 550773
Neeltje: 0182 513594

HET GROENE HART ZIEKENHUIS
bel je als je ons op het vaste
en mobiele nummer niet kunt
bereiken. T 0182 505050

EMAIL
mail@verloskundigenpraktijkgouda.nl
let op: het duurt soms enkele dagen voor je email wordt beantwoord. Gebruik dit email-adres dus alleen voor niet dringende zaken
Voor medische of zorginhoudelijke vragen graag bellen naar het vaste nummer en bij spoed naar het mobiele nummer.