Hypnobirthing

Terug naar pagina Cursussen

HypnoBirthing is een volledige prenatale cursus voor aanstaande moeders en hun partner. Het uitgangspunt van HypnoBirthing is dat bij een gezonde moeder, met een gezonde zwangerschap en een gezonde baby (low risk) ernstige ongemakken en pijn geen onderdeel hoeven uit te maken van de geboorte.

HypnoBirthing bereidt moeders voor op de bevalling door te werken met visualisatie, positief denken, ademhalingsoefeningen en ontspanningtechnieken.

Wat is de hypno in HypnoBirthing
Tijdens de geboorte van hun kind, zullen vrouwen die HypnoBirthing gebruiken, heel diep ontspannen met de hulp van zelfhypnose. Hypnose is niets mystieks, het is een natuurlijke staat van bewustzijn. Het is te vergelijken met lange stukken autorijden, staren in een vuur of verzonken zijn in een spannend boek. Cursisten leren hoe ze deze ‘gefocuste ontspanning’ kunnen aanwenden zoals en wanneer zij dat willen. Hypnose zorgt voor een ontspannen lichaam en een geconcentreerde geest.

Door te focussen op het baringsproces en haar lichaam het werk te laten doen is de vrouw vaak helemaal op zichzelf afgestemd tijdens de baring. Meestal heeft een vrouw steun van haar man, een vriendin of familielid die haar helpt te ontspannen. Als ze vragen heeft, ergens mee geholpen wil worden, of pijnstillers wenst, zal ze dat aangeven.

KNOV
Hypnose is bij de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) bekend als middel om angst en spanning en daarmee pijn tijdens de bevalling te verminderen, dan wel helemaal weg te nemen. Dit heeft meer voordelen: de bevalling verloopt vaak sneller en met minder complicaties. Moeder voelt zich goed en er is door HypnoBirthing een actieve rol weggelegd voor de partner.

Bewezen effectief
De cursus is al twintig jaar succesvol in de Verenigde Staten en is aan een universele opmars bezig. Anno 2009 zijn er meer dan 1000 docenten actief in 27 landen. Ik ben er trots op dat ik de cursus in Gouda en omgeving kan aanbieden, omdat ik weet dat het moeders en hun partner enorm kan helpen om zich zeker van zichzelf te voelen en om van de geboorte van hun kindje een heel bijzondere gebeurtenis te maken. Een mooie herinnering. Een 'kalme en ontspannen geboorte' is voor moeder, vader en baby een geweldige start als gezin.

De cursus
De HypnoBirthing® cursus bestaat uit 5 lessen, elke les duurt 2,5 uur.
De volgende onderwerpen komen ook aan bod; het maken van een bevallingsplan, voeding, het vrouwelijk lichaam en bevallingsposities. Ook zullen we elke les naar een mooie geboorte video kijken waarop het geleerde in de praktijk te zien is.
De cursus kan vanaf 27 weken zwangerschap gevolgd worden.

De cursus wordt gegeven in Zorgcentrum Prinsenhof aan de Anna van Meertenstraat 10 te Gouda.

Brigitte Chalghaf
Praktijk Vier Handen 1 Buik

www.praktijkvierhanden1buik.nl
info@praktijkvierhanden1buik.nl
0617459417


logovpg.jpg

ANTJE
T 0182 527251
M 06 51372250


CAATJE
T 0182 550773
M 06 22351585


NEELTJE
T 0182 513594
M 06 22858585

ADRES
Ronsseweg 3b
2803 ZA Gouda


PARKEREN
Onze praktijk bevindt zich in het parkeergebied voor dagkaart en vergunninghouders.parkeerbord.jpg
Op de plattegrond is te zien waar je gratis kunt parkeren als je onze praktijk bezoekt.
plattegrond

TELEFONISCH SPREEKUUR
ma  t/m do: 8.30 - 12.30
ma: 18.00 - 21.00
Antje: 0182 527251
Caatje: 0182 550773
Neeltje: 0182 513594

HET GROENE HART ZIEKENHUIS
bel je als je ons op het vaste
en mobiele nummer niet kunt
bereiken. T 0182 505050

EMAIL
mail@verloskundigenpraktijkgouda.nl
let op: het duurt soms enkele dagen voor je email wordt beantwoord. Gebruik dit email-adres dus alleen voor niet dringende zaken
Voor medische of zorginhoudelijke vragen graag bellen naar het vaste nummer en bij spoed naar het mobiele nummer.