Gezond Gouds

Terug naar pagina Cursussen

Aanbod Gezond Gouds:

Zwanger en Mama training
elke zaterdag 09.30 uur en woensdag 20.00 uur Goverwelle: Aderpolderweg 25, Gouda

Ben je zwanger of net bevallen, dan zijn we er voor jou!  Bewegen op een verantwoorde manier in de buitenlucht. Sporten zorgt ervoor dat je energiepeil omhoog gaat en dat je lichaam beter belastbaar is. Het kan bekken- en rugklachten verminderen en de kans op zwangerschapsdiabetes verkleinen. Door te sporten is je lichaam getraind en herstel je sneller van een bevalling. Het buitensporten heeft een positieve invloed op je mentale weerbaarheid. Dit zijn een van de vele voordelen van sporten tijdens je zwangerschap. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat  fitness ervoor kan zorgen dat  zwangere vrouwen 2,5 kg minder aankomen. Sommige sporten kun je niet meer doen als je zwanger bent, maar je zult zien dat er nog heel veel mogelijkheden zijn. Na de bevalling mag je het sporten gemiddeld na 6-8 weken weer oppakken. AIs er sprake is van bekkeninstabiliteit of  andere klachten, dan kan het zijn dat je nog wat meer geduld moet hebben. We houden de groep klein, zodat het mogelijk is om de les op jouw individuele wensen af te stemmen.

Groepslessen Bootcamp, Krachttraining en Yoga
Omdat wij doorstroom mogelijkheden na de Gezond mama lessen belangrijk vinden, geven wij ook trainingen Bootcamp: SnelSterk en Krachttraining: Sterk.

Snelsterk is een onderdeel van ons Gezond Fit programma. Tijdens deze Bootcamp worden zowel kracht als conditie worden gecombineerd in uitdagende trainingsvormen. Je wordt uitgedaagd om steeds een stapje verder te gaan om zo je lichaam een prikkel te geven, waardoor je steeds sterker en fitter wordt. Tijdens de Snelsterk training maken we gebruik van alles wat we tegen komen in de natuur. De training bestaat uit conditie- en intervaltraining en daarnaast doen we spierversterkende oefeningen.
Bij de trainingen Sterk ligt de aandacht op spierversterkende oefeningen, aangepast aan jouw niveau. Krachttraining is de basis voor een gezond en sterk lichaam. Daarnaast is krachttraining uitermate geschikt als je wilt afvallen.
Bij Gezond Gouds werken we aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Yoga kan uitwerking hebben op elk niveau van ons bestaan: Lichamelijk, Geestelijk en Spiritueel. Yoga is daarom een niet te missen onderdeel in ons Gezond Gouds programma.
Onze Yoga docente is opgeleid in de Ashtanga Yoga, deze vorm is uniek in Gouda. Ashtanga wordt gekenmerkt door de meditatieve kwaliteiten van het diepe ademhaling samen met de vloeiende bewegingen door een vaste reeks oefeningen. Dit zorgt voor het creëren van warmte en energie in het lichaam. Het licht aanspannen van je core maakt de practice krachtig maar zacht, en het gebruiken van een zachte blik gericht op een bepaald punt helpt naar binnen te keren. Hierdoor kom je tot rust in je geest en ontwikkel je kracht en flexibiliteit.

We bieden dagelijks lessen aan. Check ons lesrooster voor de mogelijkheden:

http://www.gezondgouds.nl/agenda/

Ouder en Kind Mini Bootcamp
woensdag 10.15 uur en vrijdag 9.00 uur Goverwelle: Aderpolderweg 25, Gouda (leeftijd t/m 3 jaar)

Samen sporten met je kind. Je werkt aan je conditie en tegelijkertijd versterk je de band met je kind op een speelse manier. We doen allerlei samenwerk opdrachten en spelletjes waarbij je zowel als ouder en kind wordt uitgedaagd! We bieden een ouder-kind training aan voor kinderen in de leeftijd van t/m 12 jaar

Ouder-kind bootcamp
zondag 10.30 uur Groenhovenbad, Gouda ( leeftijd 4-12 jaar)

Samen buiten sporten, alle aandacht voor elkaar en heel veel plezier maken. Dat zijn de belangrijkste elementen van de ouder-kind bootcamp. De volgende onderdelen komen o.a. tijdens de bootcamp aan bod, waarbij de ouders net zo actief meedoen als de kinderen:
-    Warming-up
-    Estafettes
-    Tikspelen
-    Kracht- en conditiecircuits
-    Samenwerkingsopdrachten
De lessen zijn niet iedere week, maar worden in serie van 4 weken aangeboden.

Alle lessen Zwanger en Mama training, Bootcamp, Krachttraining, Yoga en Ouder en Kind Bootcamp vallen binnen ons voordelige abonnement van 25 euro voor 1x per maand en 39 euro per maand voor onbeperkt sporten.

Kinderbootcamp
Woensdag 15.30 uur Aderpolderweg 25, Gouda ( leeftijd 4-12 jaar)

Bij Gezond Kids, Bootcampen we lekker in de buitenlucht. De kinderen leren allerlei motorische en sociale vaardigheden tijdens de lessen in allerlei spel en speelvormen.
Door bootcamp voor kinderen van alle leeftijden aan te bieden, kan Gezond Gouds aansluiten bij de behoefte om meer kinderen aan het bewegen te krijgen.
Ook is er bij ons de mogelijkheid om samen met je kind te sporten, zodat je samen met je kind het plezier in sporten kunt bewegen en je ook nog gezond bezig bent

www.gezondgouds.nl
logovpg.jpg

ANTJE
T 0182 527251
M 06 51372250


CAATJE
T 0182 550773
M 06 22351585


NEELTJE
T 0182 513594
M 06 22858585

ADRES
Ronsseweg 3b
2803 ZA Gouda


PARKEREN
Onze praktijk bevindt zich in het parkeergebied voor dagkaart en vergunninghouders.parkeerbord.jpg
Op de plattegrond is te zien waar je gratis kunt parkeren als je onze praktijk bezoekt.
plattegrond

TELEFONISCH SPREEKUUR
ma  t/m do: 8.30 - 12.30
ma: 18.00 - 21.00
Antje: 0182 527251
Caatje: 0182 550773
Neeltje: 0182 513594

HET GROENE HART ZIEKENHUIS
bel je als je ons op het vaste
en mobiele nummer niet kunt
bereiken. T 0182 505050

EMAIL
mail@verloskundigenpraktijkgouda.nl
let op: het duurt soms enkele dagen voor je email wordt beantwoord. Gebruik dit email-adres dus alleen voor niet dringende zaken
Voor medische of zorginhoudelijke vragen graag bellen naar het vaste nummer en bij spoed naar het mobiele nummer.